Lagenda Budak Setan

poster diambil dari Facebook Lagenda Budak Setan

Salam semua.

Aku jarang tengok movie melayu.
Alasan;
aku rase movie melayu masih tak
bole lawan movie luar negara.

Walaubagaimana pon
aku ni tak lah kejam sangat sampai
tak bole nak menyokong movie tempatan.
Masih ada movie-movie tempatan yang
berjaya menempatkan diri di dalam hati aku.

Tak perlu aku sebutkan movie yang mane.
Salah satu yang paling terbaru adalah movie
seperti gambar yang aku sertakan itu.
Lagenda Budak Setan.

Mule-mule dengar movie ni
akan berada dipawagam, ramai orang
cakap ini merupakan movie yang
berdasarkan novel terunggul & terlaris di negara kite.

Persoalannye?
Aku ni langsung tak pernah bace novel ni.
Yang aku ingat aku macam pernah dengar orang
memperkatakan tentang novel ini tatkala aku
masih berada di alam persekolahan.

Aku mengaku yang aku jarang membaca novel.
Tapi ada lah satu dua novel yang aku pernah bace.
Tu pun yang biase biase aje.
Yang nipis nipis.
Mungkin sebab aku ni lelaki.
So aku tak cenderung nak membace novel.

Pada hari tayangan Lagenda Budak Setan minggu lepas.
Aku dan beberape rakan pejabat berkesempatan
pergi menonton movie ni kat Times Square.

Aku cube menonton & menjiwai plot-plot cerita.
Aku menghayati setiap babak.
Cerita menarik.
Cume aku rase macam tak 'kick' je.
Ade plot-plot yg aku rase macam perlu
di olah.
Yelah.
Sape la aku untuk nak bercakap.
Tapi penonton wayang ni lah merupakan
pengkritik tak rasmi kepada wartawan or
journalist yang salu bagi kritikan kat filem melayu.

Aku ni jenis suke buat home-work lepas tengok
movie kat panggung.
Tak kire cite tempatan mahupon luar punye.
Aku akan cari kat internet tentang pendapat atau
ape saje review-review dari pada orang yg ade
kt internet.
Seronok bace pendapat dorang.

Antaranya mengatakan cerita ini lari dari novel asal.
Banyak yang tak betol.
Well, memang susah nak adaptasi satu novel dalam
satu cerita kat pawagam yang hanya di durasikan
sebanyak lebih kurang 2 jam.

Aku pon rase tak puas jugak tengok sebab aku
rase cerita ini sangat best.
So kalau dapat buat versi drama series pon menarik.
Kepada yang tak tengok lagi bole cube pegi tengok.
Sebab aku rase cerita ni lebih baik dari tengok
cerita Antoo Fighter..!!
=)





7 comments:

JAY said...

lagi elok dari tengok v3! haha.!

Shima Ibrahim said...

hahaha antoo fighter mmg aku x leh maap kan. anyway, disebabkan review ko positif je bunyik nye, aku mungkin akan menonton cerita ni kt wayang, instead of tggu tayangan Aidilfitri nnti. bercakap pasal Aidilfitri, baru aku tringat puasa x abis ganti lagi! aiyokk..!

noor suzliana said...

drama series coming soon.. this august.. boleh la melekap kat TV tu ek..

ninest123 said...

louis vuitton, longchamp pas cher, oakley sunglasses, louboutin outlet, replica watches, oakley sunglasses, louis vuitton, nike free, louis vuitton, ugg boots, oakley sunglasses, ray ban sunglasses, longchamp, ray ban sunglasses, cheap oakley sunglasses, kate spade outlet, prada outlet, polo ralph lauren outlet, louis vuitton outlet, longchamp outlet, replica watches, louboutin, christian louboutin outlet, air max, gucci outlet, air jordan pas cher, nike roshe run, oakley sunglasses, tory burch outlet, ralph lauren pas cher, nike air max, jordan shoes, nike air max, louis vuitton outlet, polo ralph lauren outlet, prada handbags, michael kors, uggs on sale, chanel handbags, louboutin shoes, ray ban sunglasses, nike outlet, longchamp outlet, tiffany jewelry, nike free, louboutin pas cher, sac longchamp, ugg boots, tiffany and co, burberry

ninest123 said...

kate spade handbags, tn pas cher, lacoste pas cher, michael kors outlet, michael kors, michael kors, timberland, vanessa bruno, michael kors outlet, true religion jeans, coach outlet, true religion jeans, oakley pas cher, burberry outlet online, nike roshe, michael kors outlet, nike air max, true religion jeans, coach outlet, new balance pas cher, nike free run uk, north face, michael kors outlet, sac guess, north face, nike air max, michael kors, lululemon, coach purses, michael kors, hogan, burberry, mulberry, nike air max, hollister, converse pas cher, abercrombie and fitch, vans pas cher, michael kors outlet, replica handbags, ray ban uk, ralph lauren uk, true religion outlet, ugg boots, ray ban pas cher, nike blazer, ugg boots, hermes, hollister pas cher, air force

ninest123 said...

reebok shoes, hollister, soccer shoes, ralph lauren, gucci, babyliss, lululemon, herve leger, louboutin, birkin bag, lancel, jimmy choo shoes, nike huarache, bottega veneta, soccer jerseys, vans shoes, hollister, baseball bats, new balance, ghd, iphone cases, nike air max, giuseppe zanotti, chi flat iron, north face outlet, vans, ray ban, timberland boots, p90x workout, abercrombie and fitch, insanity workout, ferragamo shoes, wedding dresses, nike roshe, hollister, asics running shoes, longchamp, celine handbags, instyler, oakley, nfl jerseys, mcm handbags, converse outlet, beats by dre, mont blanc, valentino shoes, nike trainers, mac cosmetics, north face outlet, nike air max

ninest123 said...

ugg,uggs,uggs canada, wedding dresses, louis vuitton, pandora charms, pandora jewelry, louis vuitton, marc jacobs, moncler outlet, moncler, canada goose, supra shoes, canada goose uk, moncler, links of london, moncler, karen millen, moncler, toms shoes, pandora jewelry, doudoune canada goose, replica watches, moncler, juicy couture outlet, moncler, swarovski crystal, canada goose, pandora charms, juicy couture outlet, canada goose, coach outlet, bottes ugg, louis vuitton, ugg,ugg australia,ugg italia, thomas sabo, swarovski, canada goose outlet, montre pas cher, louis vuitton, ugg boots uk, canada goose, hollister, canada goose outlet, sac louis vuitton pas cher, moncler, ugg pas cher

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin