The Road Not Taken


Salam semua.

Lame jugak aku tidak
menampah entry post di blog ni.
Kali ini aku ada stoty nak habaq mai.

Korang sume tau
pasal rusuhan hari sabtu 1 Ogos tu.
Subhanallah.
Terok gile keadaan jalan kat KL.

Hari tu aku ade date dengan
member aku yang datang all the way
from Ipoh.
Aku telah di-arahkan dengan rela hati
untuk menemankan member aku tu
ke The Mines sebab die ade urusan
kat situ.

So aku pon gerak keluar dari rumah
masok Federal Highway untuk ke Pudu.
Hambek kao.
Jalan da jem!
Ape lagi, mujur lah GPS otak aku berfungsi
baik pada hari tu.
Teros aku tukar haluan menuju ke Bandar Sri Permaisuri
seterosnye masoh semula ke Jalan Loke Yew.
Nasib baik kat situ jem baru nak bermula.
So lepas aku kat jalan Pudu tu da clear je.

Untuk ke The Mines jalan tak jem
memandangkan aku menuju keluar
dari ibukota sedangkan jalan jem
banyak yang menuju masok ke ibukota.

Selesai urusan member aku tu,
aku pon bergerak ke Pudu semula
sebab nak hantar die nak naik bas balik.
Ape lagi.
Aku ngadap jem la.
Lebih kurang sejam lebih jugak la untuk
sampai ke Pudu dari The Mines
walhal hanya 20 minit je kalau dalam keadaan
biase dengan menaiki Satria Turbo Aku ni.
Hahahaha~

Nasib baik sempat hantar.
On the way balik aku pulak yang
tersangkot dalam jem tu lagi.
Todia.
FRU ade je kat mane mane.
Rusuhan ini buat kite susah je.
Memang menyusahkan.
Hmm..
Having a great time. Thank you babe.

15 comments:

Azilah Aziz said...

Riot yg memeningkan weekend kt..
Tp best dpt tgk live..
Thanks Meen & Satri Turbo..

DrSam said...

Kesian sangkut banyak kali Meen. jam tu pasal roadblock. kalau tak buat roadblock agaknya tak jam kot.

Meen Eunos said...

Azilah Aziz
Many thanks to u too dear.

DrSam
A'ah la DrSam.
barangkali begitu la agaknye.
Saye pon baru terfikir.

farwalis said...

ko nape tak cakap kat orang wat demo tu, nak wat riot sile kuar dari malaysia.. aku bukanlah bagus sangat.. tapi tak nyusahkan orang... ngahahha

syada said...
This comment has been removed by the author.
syada said...

err,bukan my satria ker?u juz pinjam je kan..?hahaha :D

Azilah Aziz said...

OK Adik..
Thanks 4 ur Satri..
Sgt membantu..
Driver tu pon best..Hahaha..

Meen Eunos said...

farwalis
Cuak aku nak sound dorg time tu.
Ramai gile. tak pasal pasal
aku yang kene balun

syada
Sibok!

Azilah Aziz
Hoho~

Anonymous said...

phenomeenon.blogspot.com is very informative. The article is very professionally written. I enjoy reading phenomeenon.blogspot.com every day.
payday loans vancouver
payday loans online

Meen Eunos said...

Anonymous
Huh?
Spamming??

Meen Eunos said...
This comment has been removed by the author.
ninest123 said...

replica watches, longchamp, kate spade outlet, oakley sunglasses, burberry, chanel handbags, christian louboutin outlet, polo ralph lauren outlet, cheap oakley sunglasses, nike roshe run, louis vuitton, nike air max, michael kors, nike free, ray ban sunglasses, louis vuitton, louboutin, oakley sunglasses, uggs on sale, jordan shoes, oakley sunglasses, tiffany jewelry, tiffany and co, nike outlet, tory burch outlet, air max, polo ralph lauren outlet, ugg boots, louboutin shoes, louboutin outlet, prada outlet, gucci outlet, louboutin pas cher, sac longchamp, louis vuitton, louis vuitton outlet, replica watches, prada handbags, ray ban sunglasses, ugg boots, nike air max, longchamp outlet, louis vuitton outlet, ralph lauren pas cher, nike free, oakley sunglasses, air jordan pas cher, ray ban sunglasses, longchamp outlet, longchamp pas cher

ninest123 said...

nike free run uk, nike air max, michael kors outlet, vans pas cher, true religion jeans, ugg boots, nike blazer, michael kors, michael kors, michael kors, hogan, michael kors outlet, michael kors outlet, coach outlet, nike air max, converse pas cher, nike air max, ray ban pas cher, new balance pas cher, michael kors, true religion outlet, air force, timberland, sac guess, true religion jeans, hermes, lacoste pas cher, hollister, hollister pas cher, north face, oakley pas cher, mulberry, kate spade handbags, burberry, replica handbags, nike roshe, vanessa bruno, michael kors outlet, lululemon, north face, true religion jeans, ralph lauren uk, burberry outlet online, tn pas cher, abercrombie and fitch, coach outlet, coach purses, ray ban uk, ugg boots, michael kors outlet

ninest123 said...

converse, nike air max, mont blanc, insanity workout, wedding dresses, iphone cases, bottega veneta, celine handbags, nike air max, louboutin, birkin bag, instyler, new balance, oakley, babyliss, hollister, nike trainers, ray ban, north face outlet, timberland boots, nike huarache, baseball bats, jimmy choo shoes, longchamp, mac cosmetics, abercrombie and fitch, lululemon, vans shoes, vans, soccer shoes, herve leger, asics running shoes, ralph lauren, hollister, valentino shoes, reebok shoes, north face outlet, nfl jerseys, nike roshe, soccer jerseys, lancel, beats by dre, gucci, mcm handbags, chi flat iron, ghd, converse outlet, p90x workout, ferragamo shoes, hollister

ninest123 said...

canada goose outlet, canada goose uk, replica watches, wedding dresses, ugg,uggs,uggs canada, canada goose, marc jacobs, moncler, moncler, pandora charms, sac louis vuitton pas cher, toms shoes, juicy couture outlet, moncler outlet, pandora jewelry, thomas sabo, louis vuitton, ugg,ugg australia,ugg italia, hollister, moncler, pandora jewelry, swarovski crystal, montre pas cher, moncler, canada goose, canada goose, links of london, louis vuitton, canada goose outlet, pandora charms, swarovski, karen millen, juicy couture outlet, louis vuitton, moncler, bottes ugg, coach outlet, canada goose, supra shoes, ugg pas cher, ugg boots uk, doudoune canada goose, moncler, moncler, louis vuitton

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin