Interview

Salam.

Berape kali pernah pergi interview?
Mungkin ade yang sekali seumur hidup.
Mungkin da banyaaaakkk kali dah interview & semuanye hampeh.
Satu kerje pon tak lekat.

Well
Aku dah pergi interview agak banyak kali jugak.
Dan kini aku berjaya kerje.
Alhamdulillah...

Tapi
memule aku interview [time tu aku baru lepas sekolah]
untuk jawatan Separa Perubatan. Biase laa..
Takde pengalaman.
Menggigil. Cuak. Dedau je jantung aku ni.

So
Korang penah tak terfikir sebab ape korang gagal dalam interview tu?
Aku akan cite sikit based email yang member aku bagi;

ANTARA SEBAB GAGAL INTERVIEWA

Penemuduga - B
Orang yang ditemuduga - A

SITUASI 1
A : Ada boifren?
B : Ada .

A : Dia bekerja dalam negara ke?
B : Oh tidak. Dia bekerja di luar negara.

A : Maaf, syarikat kami tidak boleh terima kamu bekerja di sini.
B : Mengapa ?? (nada terkejut)

A : Emm… kamu mesti tidak akan lama bekerja di sini dan yang palingpenting syarikat tidak akan mampu membayar bil panggilan antarabangsakamu.

SITUASI 2
A : kamu ada teman wanita?
B : Tiada

A : Tak cuba untuk dapatkan seorang ke?
B : Pernah mencuba tapi tak berjaya.

A : Pernahkah kamu terfikir untuk mendapatkan kerja terlebih dahuludan kemudian barulah mencari teman wanita.
B : Saya mementingkan kerjaya dan buat masa sekarang saya tidak mahumemikirkan perkara (cinta) tersebut. Itu urusan peribadi.

A : Nampaknya saya tidak dapat menggaji kamu.
B : Tapi kenapa encik?
A : Kamu lemah kemahiran berkomunikasi dan tiada keyakinan diri, itu saja.

SITUASI 3
A : Kamu nampak cantik dan bergaya. Tentu kamu sudah mempunyai temanlelaki kan ?
B : (Tersenyum bangga). Emm ya saya.

A : Sudah tentu dia seorang yang kaya (sambil mengurut janggut)..
B : Tuan memang bijak. Dia antara yang terkaya dalam negara ini dan memiliki syarikat besar.

A : Oo begitu rupanya. Cik maaflah saya tidak dapat menerima kamubekerja di sini kerana teman lelaki kamu sendiri pun tidak menerimakamu bekerja di syarikatnya. Ini kan pula saya.
B: Tapi..tiada jawatan yang sesuai dengan saya di syarikatnya.

A : Jadi apa jawatan yang sesuai dengan kamu?
B : Setiausaha.

A : Maaf sekali lagi. Kamu tidak layak bekerja di sini kerana kecantikan kamu akan menjejaskan semangat kerja pengurus kami.
B : Tapi saya bukannya cantik sangat pun encik.

A : Haa..lagi bermasalah sebabnya pengurus saya pasti tidak berminatdengan kamu
B : (Gulp!)

SITUASI 4
A : Ada girlfriend?
B : Ada .

A : Cantik tak dia?
B : Biasa je.

A : Hmm.. maaflah kamu tidak layak bekerja di sini.
B : Tapi kenapa encik ?

A : Syarikat kami terlibat dalam perniagaan berkaitan seni dan memerlukan seseorang yang berseni. Tetapi kamu langsung tidak mempunyai ciri-ciri tersebut. Teman wanita pun biasa je.
B : Haa??(melopong)






rase nak je terajang orang interview tu kan?

5 comments:

teachersally said...

keh..keh..pssst!! Meen dulu situasi yang mana satu?

ninest123 said...

louis vuitton, longchamp pas cher, oakley sunglasses, louboutin outlet, replica watches, oakley sunglasses, louis vuitton, nike free, louis vuitton, ugg boots, oakley sunglasses, ray ban sunglasses, longchamp, ray ban sunglasses, cheap oakley sunglasses, kate spade outlet, prada outlet, polo ralph lauren outlet, louis vuitton outlet, longchamp outlet, replica watches, louboutin, christian louboutin outlet, air max, gucci outlet, air jordan pas cher, nike roshe run, oakley sunglasses, tory burch outlet, ralph lauren pas cher, nike air max, jordan shoes, nike air max, louis vuitton outlet, polo ralph lauren outlet, prada handbags, michael kors, uggs on sale, chanel handbags, louboutin shoes, ray ban sunglasses, nike outlet, longchamp outlet, tiffany jewelry, nike free, louboutin pas cher, sac longchamp, ugg boots, tiffany and co, burberry

ninest123 said...

kate spade handbags, tn pas cher, lacoste pas cher, michael kors outlet, michael kors, michael kors, timberland, vanessa bruno, michael kors outlet, true religion jeans, coach outlet, true religion jeans, oakley pas cher, burberry outlet online, nike roshe, michael kors outlet, nike air max, true religion jeans, coach outlet, new balance pas cher, nike free run uk, north face, michael kors outlet, sac guess, north face, nike air max, michael kors, lululemon, coach purses, michael kors, hogan, burberry, mulberry, nike air max, hollister, converse pas cher, abercrombie and fitch, vans pas cher, michael kors outlet, replica handbags, ray ban uk, ralph lauren uk, true religion outlet, ugg boots, ray ban pas cher, nike blazer, ugg boots, hermes, hollister pas cher, air force

ninest123 said...

reebok shoes, hollister, soccer shoes, ralph lauren, gucci, babyliss, lululemon, herve leger, louboutin, birkin bag, lancel, jimmy choo shoes, nike huarache, bottega veneta, soccer jerseys, vans shoes, hollister, baseball bats, new balance, ghd, iphone cases, nike air max, giuseppe zanotti, chi flat iron, north face outlet, vans, ray ban, timberland boots, p90x workout, abercrombie and fitch, insanity workout, ferragamo shoes, wedding dresses, nike roshe, hollister, asics running shoes, longchamp, celine handbags, instyler, oakley, nfl jerseys, mcm handbags, converse outlet, beats by dre, mont blanc, valentino shoes, nike trainers, mac cosmetics, north face outlet, nike air max

ninest123 said...

ugg,uggs,uggs canada, wedding dresses, louis vuitton, pandora charms, pandora jewelry, louis vuitton, marc jacobs, moncler outlet, moncler, canada goose, supra shoes, canada goose uk, moncler, links of london, moncler, karen millen, moncler, toms shoes, pandora jewelry, doudoune canada goose, replica watches, moncler, juicy couture outlet, moncler, swarovski crystal, canada goose, pandora charms, juicy couture outlet, canada goose, coach outlet, bottes ugg, louis vuitton, ugg,ugg australia,ugg italia, thomas sabo, swarovski, canada goose outlet, montre pas cher, louis vuitton, ugg boots uk, canada goose, hollister, canada goose outlet, sac louis vuitton pas cher, moncler, ugg pas cher

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin